OffNews.bg

Юнкер: Стига сте бърборили, че си гледам телефона, пиша си с Ципрас

По време на дебата за Гърция в Европейския парламент евродепутати направиха забележка на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, че си гледа мобилния телефон по врема на така важните обсъждания.

На това Юнкер отговори, че си разменя съобщения с гръцкия премиер Алексис Ципрас преди срещата на Еврогрупата и лидерите на страните в еврозоната за бъдещето на Гърция във валутния съюз.

"Спрете това бърборене, че постоянно си гледам в телефона. В момента си пиша, както те казват на Franglais (френски език с голям примес от английски думи), с гръцкия премиер", отговори на критиките Юнкер. 

"Не зная дали ще имате възможността да направите същото, но аз трябва да го правя днес. Върша си работата, така че спрете с тези безпочвени заяждания", допълни той.

Юнкер получи критики и за начина, по който се е справил с гръцката криза. Те бяха отправени от редица евродепутати, сред които и от евроскептичната Партия за независимост на Великобритания.

Председателят на ЕК общуваше директно с Алексис Ципрас. След редица срещи, които не доведоха до споразумение обаче, както и след провеждането на референдума в Гърция, Юнкер обяви, че се чувства предаден.

След поредния кръг преговори Юнкер обвини Ципрас, че не говори истината пред народа си за това какво са си говорили по време на срещите.