OffNews.bg

Истинско варварство: Руснаците обстрелваха хуманитарен конвой, жертвите са 25

25 души загинаха след като руската армия обстрелва хуманитарен конвой с цивилни граждани в Запорожие, съобщи главната прокуратура на Украйна. 

Освен това 62 души са хоспитализирани с различни по тежест травми.

"Днес в 7:10 ч. руските военни нанесоха три ракетни удара в района на автомобилния пазар, който се намира близо до магистралата Запорожие-Орехов. В зоната на обстрел се е намирал конвой от цивилни, които са се опитвали да преминат през контролно-пропускателния пункт и да влязат в окупираната територия. Към момента имаме информация за 25 загинали, а 62 души са хоспитализирани", съобщи Анна Ткаченко, началник на информационния отдел към полицията в Запорожка област, цитирана от УНИАН.

Киев вече откри наказателно производство за нарушаване на законите и обичаите на войната, свързано с извършването на предумишлено убийство.

Около 07:00 ч. на 30 септември Русия нанесе ракетни удари по Запорожие. Бяха изстреляни 16 ракети, четири от които са паднали в района на автомобилния пазар и в граждански хуманитарен конвой на път от града към временно окупираната територия.

Хората, които се чакали на опашката, са планирали да вземат свои роднини или да им занесат хуманитарна помощ.