OffNews.bg

"Ислямът е смъртта на Европа": Контрапротест срещу мигрантите в Европа (видео)

Няколко хиляди демонстранти се събраха днес във Варшава, за да протестират срещу мигрантите, с лозунги като "Ислямът е смъртта на Европа". 

Подобни протести се проведоха и в Братислава и Прага паралелно с други протести в Европа, които бяха в подкрепа на имигрантите. 

В полската столица се събраха близо 5000 души. Според организаторите на протеста участниците в него били над 10 хил. души. В същото време, протестът в подкрепа на имигрантите е събрал едва 1000 души, съобщава АФП. Според местните власти не е издадено разрешение за провеждане на протеста, съобщават полски медии. 

"Тук сме, за да ни чуе правителството за това да забрани плановете за приемане на мюсюлмани", каза по време на демонстрацията един от организаторите, представил се като Роман Католик.

Сред издигнатите плакати имаше такива с надписи: "Имигранти днес, терористи утре".

Около 1500 души се събраха и в словашката столица Братислава. Те скандираха: "Не сте добре дошли, вървете си у дома". За разлика от съседите си Австрия и Унгария, Словакия, която е член на еврозоната с население от 5.4 млн. души, не е засегната от имигрантската вълна. 

По данни на полицията в чешката столица Прага на анти-имигрантски протест са се събрали 800 души. Освен срещу приемането на имигранти, протестиращите издигнаха и призиви за излизане на страната от Евросъюза.