OffNews.bg

И Путин отишъл на фронта? Кремъл твърди, че руският президент е бил в Донбас в петък

Президентът на Русия Владимир Путин беше в зоната на провеждане на специалната военна операция. Това е потвърдил пред "Российская газета" говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По думите на прессекретаря на руския президент в зоната на СВО Путин се е срещнал с командващите Въоръжените сили на Русия. Пътуването, както твърди Кремъл, се е състояло на 16 декември, в петък.

Във вторник в Бахмут, където е най-горещата точка на фронта в момента, беше президентът на Украйна Володимир Зеленски. По повод на публикациите за неговата визита, проруски блогъри обявиха, че Путин вече е бил в зоната на бойните действия. За визита на руския лидер в Донбас писа депутатът от руската Дума Андрей Гурульов, който каза, че президентът лично е общувал с командващите руските сили. Досега Песков твърдеше, че Путин ще посети Крим.

Засега няма яснота къде точно е бил Путин и дали не става въпрос за информационна война между Киев и Москва. Журналистите от "Российская газета" са поискали от Песков да коментира думите на Гурульов.

"Ако има предвид щаба, където той беше в петък, то да", гласи отговорът на Песков.

Действително имаше съобщение, че Владимир Путин е бил в Обединения щаб на войските, които са задействани в специалната военна операция. Там президентът на Русия се запознал с работата на щаба и провел отделни срещи с командващите и изслушал докладите им. Съобщаваше се и за визита на военния министър Сергей Шойгу в района на фронтовата линия, но впоследствие се оказа, че Шойгу се е возил на хеликоптер на 85 километра от украинската армия.