OffNews.bg

''Хамас'' твърдят, че са пленили израелски войници

Говорител на въоръженото крило на групировката "Хамас" заяви, че нейни бойци са пленили израелски войници по време на сражения в Джабалия в северната част на Газа, предаде Ройтерс. 

Израелските въоръжени сили отричат тази информация.

От "Хамас" не уточняват колко войници са били отвлечени и не предоставят доказателства за твърдението си, но съобщават, че войниците са пленени в събота вечерта. 

"Нашите бойци примамиха ционистките сили в засада във вътрешността на тунел. Бойците се оттеглиха, след като оставиха всички членове на подразделението мъртви, ранени и пленени", заяви говорителят на Бригадите "Ал Касам" Абу Убайда в предварително записано обръщение, излъчено по телевизия "Ал Джазира$ рано тази сутрин.

Израелските въоръжени сили отрекоха твърдението на "Хамас". "ЦАХАЛ уточняват, че няма инцидент, при който да е бил отвлечен войник", се казва в изявление на военните.

"Хамас" публикува видеоклип, на кадри от който се вижда окървавен човек, влачен по земята в тунел, както и снимки на военна униформа и винтовка. Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди чрез независими източници самоличността на лицето, показано във видеото, нито неговото състояние.