OffNews.bg

Главният санитарен инспектор в Русия позволи на вълка от "Ну, погоди!" да пуши

Главният санитарен инспектор на Русия, Генадий Онишченко разреши на вълка от руския анимационен филм „Ну, погоди!“ да пуши, съобщи lenta.ru.

От анимациите не трябва да се изрязват сцените, в които отрицателните герои, в частност вълка от „Ну, погоди!“, пушат, смята Онишченко. „Нека да пуши, нали е негодник“, допълни той.

Онишченко каза още, че вълкът е почти същият като Джеймс Бонд. „Той е 80-килограмов биологичен къс, който се явява убиец и углавен престъпник“, допълни инспекторът.

В края на август стана ясно, че филмът „Ну, погоди!“ ще се излъчва вече само след 23.00 часа. Причината е новият Закон за защита на децата, който влезе в сила на 1 септември.

По силата на Закона филмът трябва да попадне в раздел “Филми за възрастни”, защото причинява вреда на детската психика.

Оказа се, че най-голяма вина за промяната е вълкът, който пушел, държал се арогантно с дамите, обиждал децата и упражнявал различни форми на насилие.

В руските социални мрежи се появиха и коментари, според които по логиката на новия закон трябва да се забранят и филми като “Том Сойер” и историите за крокодила Гена и Чебурашка, тъй като подтиквали към скитничество и дори хомосексуализъм.