OffNews.bg

Генерал Сирски: Напредваме в Бахмут, на места руснаците са в капан

Украинските сили са постигнали напредък в Бахмутския участък на фронта, като на места руските нашественици са попаднали в капан.

Настъплението на украинските войници продължава, пише в канала си в Телеграм генерал-полковник Олександър Сирски, командир на Сухопътните войски на ВСУ.

"Бахмутско направление. Имаме успехи, Отбранителните сили продължават да напредват, а врагът е хванат в капан на места", сподели той.

Командирът показа и видеоклип, показващ забележителната работа на снайперист с позивна "Алфа" от групата "Призрака на Бахмут" на отделната президентска бригада "Хетман Богдан Хмелницки".

"...От 1200 метра той унищожи врага с един изстрел. Докато снайперистът работеше, групата беше преследвана от вражески безпилотен самолет, който също успя да свали. Отлична работа", заяви генерал-полковникът.

Както самият "Алфа" разказа, трудността била в това, че сега наоколо имало много шубраци и трябвало да стреля в седнало положение от гледната точка. Снайперистът добави, че при приближаването към позициите групата е била преследвана от вражески дрон. Военнослужещите открили огън по дрона и един от членовете на групата с позивна "Кицони", го свалил.