Фоторазказ на Глиги: С какво се хранят бойците на фронта
Иван Калчев е известен от гражданските протести у нас и е един от българите, заминали доброволно за Украйна, където се включи в чуждестранния легион за защита от руската инвазия. Той е на 32-ра позиция в листата с кандидат-депутати на "Демократична България" в 23 МИР-София и на 23-то място в списъка за 24 МИР-София.
Днес той съобщи, че се намира на 57 км навътре в окупирана преди 06.09.2022г от Русия територия (към 10 септември). Глиги показа още с какво се хранят бойците в чуждестранния легион.
Британско MRE (meal ready-to-eat). Фюжън кухня, сухи енергийни напитки, кърпички и тн. Ястията биха минали за добро попадение в български ресторант.
Естонско MRE. От снимката липсва черният хляб "пумбелникел", който идва в консервена кутия. Ястията са сухи на прах, разтварят се и в студена вода. Сипваш в плика, разбъркваш и след минути ядеш.
Украински "сухпай" от резерва.
Новото производство. Напоследък сме само на такива, британските и естонски не сме ги виждали отдавна.
Закуската...
... е боб с телешко. Англичаните и украинците са прави - бобът е по-добре да се яде сутрин, а не на вечеря.
Обядът...
Това не знам от обяда ли беше или от вечерята.
Супа
Вечерята...
Простите галети всъщност са пълнозърнести бисквити.
Сухарите са си сухари. Черните идват малко твърдички, белите са по-добри.
Тушонката не е просто месна консерва, това Е месната консерва, любима на украинци и поляци. Състои се от телешко, телешко и телешко. Не съм проверявал какво точно е "тушковане", звучи ми като митичния кулинарен процес "тункване". Западняците не я харесват - мненията са от "странен вкус" до "отвратително". За мен има чуден вкус, като био-органик-домашна консерва.