OffNews.bg

Двойка кръсти бебетата си Йерусалим, Столица и Палестина като протест срещу Тръмп

Палестинска двойка протестира по специален начин срещу решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

Двойката реши да нарече трите си новородени бебета - Йерусалим, Столица и Палестина, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Благодарение на Бог родих три близначета и решихме с имената, които им дадохме, да отговорим на решението на Тръмп", сподели днес пред Франс прес тяхната майка, 25-годишната Ислям ал Сукили.

Бебетата Йерусалим и Палестина са момчета, а Столица е момиченце. Те се родили през декември, две седмици след като Тръмп обяви, че САЩ ще признаят Йерусалим за израелска столица.

"Решението на Тръмп няма никаква стойност. Ерусалим е нашата вечна столица", каза Нидал Сукили, 30-годишният баща на бебетата.

Гордите родители показват на всички посетители бебетата си и техните кръщелни свидетелства, но споделят, че освен желанието да живеят в независима палестинска държава, имат по-тривиални проблеми, като това да набавят памперси и мляко за бебета.

Ивицата Газа, където се намира град Хан Юнис, в който живеят трите бебетата и техните родители, е територия, познала много конфликти. Анклавът е беден и е под израелска и египетска блокада.