OffNews.bg

Доналд Тръмп - виновен по всички обвинения по делото ''Сторми Даниелс''

Бившият американски президент Доналд Тръмп беше обявен за виновен от 12-членното жури по всичките 34 обвинения, които му бяха повдигнати, предаде Си Ен Ен. 

Той стана първият бивш президент на САЩ, осъден за престъпление. 

Тръмп беше обвинен в 34 престъпления за фалшифициране на документи с цел прикриване на плащания към порно актрисата Сторми Даниълс в навечерието президентски избори през 2016 година, за да не разгласи тя интимните отношения между двамата. 

Доналд Тръмп си осигури номинацията за кандидат за президент на Републиканската партия по-рано тази година. Той е в оспорвана надпревара с президента Джо Байдън. 

Категоричната осъдителна присъда на Доналд Тръмп по съдебното дело за пари срещу мълчание доказва, че "никой не е над закона", но няма да промени съществено динамиката на изборите на 5 ноември, обяви кампанията на президента Джо Байдън, съобщи Ройтерс. "Все още има само един начин да оставим Доналд Тръмп извън Овалния кабинет: чрез урните за гласуване", каза Майкъл Тайлър, говорителят на кампанията на Байдън, след произнасянето на осъдителната присъда, информира БТА. 

"Това е позор, напълно манипулиран процес, това е монтиран процес и хората, които ще гласуват на 5 ноември, видяха какво става. Аз съм невинен. Ще се борим докато победим, Вече я няма страната, в която живеехме. Това е работа на администрацията на Байдън. На този съдия изобщо не биваше да му се позволява да води това дело", каза Тръмп в първото си изявление пред медиите.