OffNews.bg

CNN: Руска военна колона се отправя към Донбас (видео)

Голяма руска военна колона се намира край селището Матвеев Курган в Ростовска област, Русия, и се придвижва в посока Донбас, съобщи CNN.

Американската телевизия е установила с помощта на геолокация местонахождението на военната колона по клип, публикуван в социалните мрежи.

Военната техника се придвижва в северозападна посока.

#Russia: A large convoy of military equipment was spotted in the Rostov region heading to eastern Ukraine. pic.twitter.com/Ayi72eV75v

— DRM Journal (@remilitari) April 12, 2022

В понеделник украински представител съобщи, че е започнал нов етап от руската офанзива в Донбас и че Русия струпва военни в района. Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Вадим Денисенко коментира, че "тази голяма офанзива (на Изток) вече започна. Трябва да сме наясно, че тя няма да е повторение на тази от 24 февруари, когато бяха първите въздушни удари и експлозии и казахме: "Войната започна." 

В последните дни украински и западни представители съобщават, че наблюдават пренасочване на руски войски към Донбас след големите неуспехи на Москва в стремежа ѝ да превземе Киев.

"Да, все още няма големи сражения, за които да се говори толкова много през последните няколко дни. Но като цяло можем да кажем, че настъплението вече е започнало", казва Денисенко.