OffNews.bg

''Благодарение'' на Иран, САЩ ще дадат милиардите за Украйна още тази седмица

Камарата на представителите на САЩ ще разгледа въпроса за помощта за Украйна тази седмица.

САЩ просто трябва да се активизират сега, за да предоставят помощ на Украйна, заяви конгресменът Майк Търнър в коментар за NBC News.

"Русия започва да печели позиции. Украйна започва да губи способността си да се защитава. САЩ трябва да се активизират и да предоставят на Украйна оръжията, от които тя се нуждае. И мисля, че ще видим огромна подкрепа за това в Камарата на представителите тази седмица", каза той.

Иранското нападение срещу Израел е много вероятно да накара САЩ да действат много по-решително и да гласуват в подкрепа на помощта за Украйна.

"В светлината на неоправданата атака на Иран срещу Израел Камарата на представителите през следващата седмица ще се отклони от предварително обявения законодателен график и вместо това ще разгледа законодателство, което подкрепя нашия съюзник Израел и държи Иран и неговите терористични поддръжници отговорни", заяви лидерът на мнозинството Стив Скалис от Републиканската партия.

Подкрепата за помощта за Украйна сред американците се е увеличила от ноември 2023 г. насам. Резултатите от проучването показват, че повече от една трета от анкетираните смятат, че Съединените щати не правят достатъчно, за да помогнат на Украйна във войната срещу Руската федерация. Но почти същата част от американците смятат, че САЩ правят твърде много, за да помогнат на Киев.