OffNews.bg

Батальонът Айдар срази руснаците край село Иванивске до Бахмут

На 11 май в Донецка област украински бойци от батальона "Айдар" отвоюваха от руските нашественици териториите край село Иванивске край Бахмут.

Това съобщиха от 24-ти отделен щурмови батальон "Айдар" в Телеграм.

"По време на тежки сражения на 11 май войниците от 24-ти отделен щурмови батальон "Айдар" заедно с други части на ВСУ отвоюваха от врага териториите южно от село Ивановске (Красние)", се казва в съобщението.

По време на боевете на противника бяха нанесени значителни загуби. Руските окупатори загубиха подразделения от 4-та отделна мотострелкова бригада и 374-и отделен стрелкови батальон на Въоръжените сили на Русия, а също така изоставиха позициите, заети от тези подразделения, посочват щурмоваците.

Днес, 12 май, заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр заяви, че ВСУ са напреднали с 2 км в посока Бахмут. Също така, през последната седмица украинските въоръжени сили не са загубили нито една от позициите си в Бахмут. Руските окупатори търпят големи загуби на жива сила в това направление.

По данни на Генералния щаб на ВСУ руснаците продължават активно да атакуват както в самия Бахмут, така и в околностите му. Атаките се извършват и по посока на село Ступочки от плацдарм, който е на път да бъде отрязан от украинските въоръжени сили.