OffNews.bg

Атака срещу авиобаза на руската армия край Севастопол, унищожен е хеликоптер Ми-8

Хеликоптер от състава на 318-и авиационен полк на руската армия е бил унищожен при експлозия в руската авиобаза „Кача“ в анексирания Крим близо до Севастопол, съобщи РБК-Украйна с позоваване на източници от ураинското разузнаване. Летище „Кача“ е база на 318 отделен смесен авиационен полк, напомня изданието.

„Във временно окупирания Крим се разнесе пореден взрив. В резултат на експлозия около 1 часа през нощта военен хеликоптер Ми-8 от състава на 318-и полк беше поразен и изведен от строя“, съобщава източникът на РБК-Украйна.

Окупационните власти на Крим и руските информационни канали все още не са коментирали взрива в „Кача“.
РБК-Украйна припомня, че временно анексираният Крим е от голямо стратегическо значение за руската армия. Сега той се използва като военна база и полигон за учения и тренировки, както и база за провеждане на активната военна операция срещу Украйна.

Освен това руснаците държат в района и военните си кораби, които използват за атака срещу украински цели. Въз основа на сателитни снимки и данни на украинското разузнаване може да се направи извод, че руските войски активно се подготвят за защита на Крим, като са изкопали километри окопи и траншеи. Напоследък в Крим зачестиха експлозиите, които се случват по жп линиите или на места, където са съсредоточени военна техника и боеприпаси на окупаторите.