OffNews.bg

Ал. Дугин за дъщеря си: Тя беше красиво православно момиче. Враговете на Русия я убиха подмолно

Александър Дугин коментира за първи път убийството на дъщеря си Даря. Твърди се, че коментарът му е бил публикуван по негово искане в телеграм канала на Константин Малофеев, основател на телевизионния канал "Царьград".

"Както всички знаете, в резултат на терористичната атака, извършена от нацисткия украински режим, дъщеря ми Даря Дугина беше жестоко убита при експлозия на 20 август, докато се връщаше от фестивала "Традиция" край Москва.

Тя беше прекрасно православно момиче, патриотка, военен кореспондент, експерт на централните канали, философ. Нейните речи и репортажи винаги са били дълбоки, обосновани и сдържани. Никога не е призовавала към насилие и война. Тя беше изгряваща звезда в началото на своя път. Враговете на Русия подло, подмолно я убиха.

Но ние, нашият народ, не можем да бъдем сломени дори от такива непоносими удари. Те искаха да смажат волята ни с кървав терор срещу най-добрите и най-уязвимите сред нас. Но те няма да успеят.

Нашите сърца жадуват не просто мъст или възмездие. Това е твърде дребно, не по руски. На нас ни е нужна само нашата Победа. На нейния олтар положи своя момински живот моята дъщеря. Така че, победете, моля.

Искахме да я възпитаме като умно момиче и герой. Нека и сега тя вдъхновява синовете на нашата родина за героизъм", казва Дугин в своя коментар.