OffNews.bg

6 трупа след кървава драма в Сиатъл

40-годишен мъж застреля петима души в Сиатъл и се самоуби, при опит да бъде заловен от местната полиция, съобщава агенция "Ройтерс".

Мъж, идентифициран като Иън Лий Стауики, нахлул в кафене в американския град Сиатъл и започнал да стреля напосоки. Двама от посетителите били убити, трима били ранени и откарани в болница, където двама от тях починали от раните си.

Стауики напуснал кафенето и се отправил към паркинг в центъра на града. Там застрелял още една жена и откраднал колата ú.

Полицията блокирала редица квартални улици, за да издирва подозрителни лица. Така е бил забелязан краденият автомобил. Скоро открили и самия престъпник, който се застрелял в главата, за да не бъде заловен.

Първоначално стрелбата в кафенето и убийството на паркинга са разглеждани като отделни случаи. Полицията потвърди по-късно, че става въпрос за един и същи извършител.

Органите на реда съобщили също така, че Иън Лий Стауики бил психично болен. Очевидци разказват, че мъжът бил чест посетител на заведението и действително бил психически нестабилен. Няколко дни преди това той се скарал с двама от клиентите, пострадали при последвалата стрелба.

Братът на стрелеца – 25-годишният Андрю, разпознал своя роднина от информацията в медиите и се свързал с полицията. Той заявил, че не е изненадан от стореното от брат му и че дори го очаквали от известно време насам, като потвърдил, че Иън бил диагностициран с с психически проблеми.

Оцелелият при стрелбата е сериозно ранен. Засегнати са черния и един от белите му дробове.