OffNews.bg

УЕФА покоси мечтите на Лудогорец за лесно класиране в Шампионска лига

Решение на УЕФА от последните минути прати "Лудогорец" в урната на непоставените отбори, което означава, че разградчани ще играят срещу силни отбори като "Селтик", "Ред бул" (Залцбург), румънският "Стяуа", кипърският "Апоел" и беларуският БАТЕ (Борисов).

Решението на УЕФА дойде след разследване срещу полския тим Легия (Варшава), който в срещата реванш срещу шотландския Селтик в 3-ия предварителен кръг за влизане Шампионска лига е вкарал в игра футболист, който има наказание заради червен картон.

Четири минути преди края мач Легия пусна на терена резервата Бартош Бережински, който е бил наказан за 3 мача от двубои с Аполон миналия сезон. Клубът му не го е регистрирал за срещите със Сейнт Патрикс миналия кръг, и така наказанието му не е изтекло.

Поради това УЕФА отсъди служебна победа за "Селтик" с 3:0 във втория мач и при 4:4 общ резултат "детелините" се класират напред с предимство от гол на чужд терен.

Така "Лудогорец" ще бъде преместен в урната при непоставените заради по-ниския му клубен коефициент спрямо шотландците.

За този сезон българският шампион заема 89-о място в ранглистата на УЕФА с 17.950 точки, докато "Селтик" е 54-и с 31.630.

Жребият за плейофите ще бъде изтеглен днес от 13:00 часа, където ще стане ясен и съперникът на "Лудогорец" в битка за влизане в групите на Шампионска лига.