OffNews.bg

Ценков награди медиите на турнир по скуош

Петър Ценков, който е единственият българин, завършвал митичното рали „Дакар”,  награди днес победителите в турнира по скуош за журналисти Shark Cup.

Състезанието се проведе при отлична организация в столичния скуош клуб „Виктория”. За комфорта и доброто настроение на участниците съдействаха освен енергийната напитка Shark, още Maxxium Bulgaria (Jim Beam) и Каменица.

„Този спорт изглежда много атрактивен, но и изтощаващ. Ще помисля дали да не го включа в моите тренировки догодина. Очарован съм от играта. Сега разбирам защо списание „Форбс” е определил скуоша за най-здравословния спорт”, заяви очарованият Ценков, който изгледа финалната среща заедно с четиримата си сина.

Пилотът заминава за Буенос Айрес на 27 декември, а „Дакар 2012” стартира на 1 януари.

Шампион стана Димитър Неделчев от списание HiDrive. В оспорван финал известният като The Tower журналист, се наложи над оператора на годината в bTV Борис Пинтев.

С бронзовите медали останаха организаторът на състезанието и обединител на журналистическото скуош братство Любомир Тодоров от Offroad-Bulgaria.com/Racketi.com (наричан The God of Thunder) и виртуозът на футболния коментар Йордан Грозданов от TV+.

Призовата шестица на Shark Cup допълниха представители на интернет портали. Пети е Красимир Владимиров (The Road Runner) от idg.bg, следван от абсолютния дебютант Eмилиян Онуфриев от bgfootbal.com. Организаторът обеща състезанието да се превърне в традиционно.