OffNews.bg

Роби Кийн носи победа на Астън Вила

31-годишният ирландец Роби Кийн бе с основна заслуга за победата на Астън Вила като гост на Уулвърхемптън с 3:2 в мач от XXII кръг на Висшата лига на Англия по футбол.

Привлеченият в началото на зимния трансферен прозорец футболист реализира две попадения и доведе нещата от 2:1 за домакините до 3:2 за бирмингамци.

Кийн (на снимката) се разписва в елитната английска дивизия с екипа на шести клуб, след като е правил това и за Ковънтри, Лийдс, Тотнъм, Ливърпул и Уест Хем. С това той се присъедини към други шестима футболисти, правили това. С такова постижение могат да се похвалят още Анди Коул, Лес Фърдинанд, Крейг Белами, Питър Крауч, Маркъс Бент и Ник Бармби. Мачът бе и със сериозна сантиментална стойност за Кийн, чийто първи английски клуб в кариерата е Уулвърхемптън. Дарън Бент от дузпа изведе Астън Вила напред в резултата в 11-ата минута. Десет имнути по-късно обаче Майкъл Кайтли възстанови равенството. В 31-ата минута Дейвид Едуардс доведе нещата и до 2:1 за "вълците". В 51-ата минута Роби Кийн вкара за 2:2.

В 65-ата капитанът на Астън Вила Стилиян Петров изрита неволно в главата Емануел Фримпонг, който получи сериозна контузия и бе принудително заменен. Четвърт част преди края на срещата домакините останаха и с човек по-малко, след като Карл Хенри бе изгонен. Пет минути преди края на редовното време Кийн оформи с ефектно изпълнение крайното 3:2 за Астън Вила.

Стилиян Петров игра цял мач за Астън Вила като се представи на обичайното си високо ниво и бе сред най-активните на терена. За гостите това бе шести успех от началото на сезона. Уулвърхемптън пък регистрираха 12-ата си загуба и остават в зоната на изпадащите. Челси не успя да победи като гост Норич, като двата отбора завършиха при нулево равенство. 33-годишният полузащитник на лондончани Франк Лампард получи контузия и още в 37-ата минута бе принудително заменен от Флоран Малда. Головата суша за Фернандо Торес продължи и на "Кароу Роуд", като испанецът не е реализирал от септември 2011 г. За последно Торес се разписа в шестия кръг на Висшата лига за успеха на Челси над Суонси с 4:1. От тогава няма реализиран гол както за отбора си, така и в националния тим на Испания. За Челси това бе пето равенство за сезона. Новаците във Висшата лига от Норич пък записаха осмото си равенство.

Англия, Висша лига, XXII кръг Норич - Челси 0:0 Съндърланд - Суонзи 2:0 Стоук Сити - Уест Бромич 1:2 Куинс Парк Рейнджърс - Уигън 3:1 Уулвърхемптън - Астън Вила 2:3 Фулъм - Нюкасъл 5:2 (хеттрик на Клинт Демпси за домакините, с което той става първият американец с хеттрик във Висшата лига) Евертън - Блекбърн 1:1 От 19,30 часа Болтън - Ливърпул На 22 януари Манчестър Сити - Тотнъм Арсенал - Манчестър Юнайтед

Класиране 1. Манчестър Сити    51 точки 2. Манчестър Юнайтед    48 т. 3. Тотнъм    46 т. 4. Челси    41 т (мач повече) 5.Арсенал    36 т. 6.Нюкасъл    36 т. (мач повече)