OffNews.bg

Нова ТВ придоби правата за френското футболно първенство

Мачовете от всеки кръг на френската Лига 1, както и срещите от Купата на Лигата на Франция ще бъдат предавани по двата спортни канала Diema Sport и Diema Sport 2 от 8 август 2015.

"Придобитите права за излъчване са за период от три години (до 2018 година) и се отнасят както за телевизионните, така и за мобилните и дигиталните платформи на Нова Броудкастинг Груп", съобщават от групата в съобщение о медиите.

Висшата дивизия във френския футбол - Лига 1 - включва общо 38 кръга на сезон, които се играят от 20 тима от август до май, а в Купата на Лигата на Франция участват единствено професионалните футболни клубове във Франция и мачовете се играят по схема на директна елиминация.

"Зрителите на Diema Sport и Diema Sport 2 ще могат да проследяват и ежеседмично предавания, посветени на подготовката на отборите за всеки кръг, както и две обзорни предавания - в събота и неделя. Акцентите и анализите ще бъдат важна част от коментарните студиа, съпътстващи интересните двубои", допълват от медията.

С пускането на новия спортен канал Diema Sport 2 от 8 август, Нова Броудкастинг Груп ше предложи общо 3 спортни HD канала – Diema Sport, Diema Sport 2 и Trace Sports Stars, а препоръчителната месечна такса, на която се предлага и в момента, остава непроменена - 3,96 лв.

„Обещахме повече разнообразно и висококачествено спортно съдържание на зрителите и то е вече факт. Смятаме, че пакетът Diema Extra е изключително предложение за всеки спортен фен и мога да ви уверява, че подготвяме още приятни изненади за любителите на спорта”, коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Междувременно стана ясно, че италианското първенство ще се продължи да се излъчва през следващите три години в телевизионните канали на bTV Action и RING.BG.