OffNews.bg

Бивша тенис звезда нападна Шарапова: Вземете всичките й титли!

Ураган от гняв и обвинения връхлетя отстранената от тениса заради допинг Мария Шарапова.

Бившата тенис звезда Дженифър Каприати нападна колежката си крайно остро. Тя изля гнева си чрез повече от 40 съобщения в Туитър след пресконференцията, на която руската топ тенисистка призна, че е уличена в употреба на допинг (мелдоний), но че се надява, че това не е краят на кариерата й.

Каприати написа, че е "крайно ядосана и разочарована". Тя призова всички титли на Мария Шарапова да бъдат отнети, ако обвиненията бъдат доказани.

"Трябваше да изгубя кариерата си, но никога не избрах да мамя, без значение какво следва от това. Трябваше да спра да се опитвам и да страдам."

"Нямах скъпо платен тим, който да намира начин да мамя, да заобикалям системата и да чакам науката да го хване."

39-годишната американка от италиански произход започва професионалната си кариера в тениса на 13 г. и 11 месеца. Тя достига Топ 10 в света, когато е на 14 и става най-младият състезател с такова постижение.

На 17 г., след развода на родителите й, изпада в депресия, спира да се състезава и започва да приема наркотици. През 1993 г. е арестувана за кражба на бижута, през 1994 г. влиза в затвора за притежание на наркотици, след като в хотелската й стая е открит пакет с марихуана. През 1996 г. се връща към тениса. Принудена е да се оттегли от професионалния тенис през 2004 г., заради контузия на гърба.

В кариерата си Каприати печели три титли от турнири от Големия шлем, както и златен медал от олимпийските игри през 1992 г. Достига и до №1 в световната ранглиста.

"Ако това лекарство би ми помогнало да се върна в тениса отново, дали хората щяха да решат, че всичко е наред, ако го приемам", попита още Каприати в един от постовете си в социалната мрежа, визирайки приемания от Шарапова медикамент.