OffNews.bg

150 милиона зрители ще проследят откриването на Евро 2016

Около 150 милиона зрители се очаква да събере пред телевизионните екрани церемонията по откриването на Евро 2016 на "Стад дьо Франс" в Париж на 10 юни. Темата на спектакъла е "Добре дошли във Франция", а продължителността му ще е между 12 и 15 минути.

Непосредствено след него от 22 ч. започва и първият мач от шампионата между домакина Франция и северната ни съседка Румъния.

"Ще има музика, хореография и обичаи, представляващи Франция. Не става въпрос за фолклорни мотиви, а напротив - модерни и цветни неща, като идеята е спектакълът да носи настроение и радост", разкрива отговорникът по церемониите в УЕФА Жюлиен Пато.

Организаторите не планират специален акцент върху терористичните нападения в Париж от ноември м.г., но универсалното послание за мир и любов ще бъде вплетено в спектакъла, в който основното ще бъде музиката. Около 500 доброволци ще танцуват под ритмите на класически френски парчета, които ще бъдат миксирани от прочутия DJ Давид Гета, който е автор на официалния химн на Евро 2016.

"Ще бъде повече човешка, отколкото технологична церемония", добавя Пато.
Зрителите на стадиона също ще могат да се включат като действащи лица в церемонията, като вземат участие в гигантската хореография, която ще обхване целия стадион.