OffNews.bg

Призив на МВР преди протеста: Полицаите не са ви враг! Те са с вас, нека не са отдушник на агресия!

Призив към демонстрантите преди днешния четвърти протест в триъгълника на властта - Ларгото в София - отправи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Призовавам всички български граждани в поредния ден на протести да запазят самообладание, да не се поддават на провокации.

Бъдете отговорни, не се поддавайте на емоцията, не се поддавайте на адреналина!

Правото на протест е на всеки свободен гражданин, нека става по законния начин!

Полицаите, които охраняват тези протести, не са ви враг. Те са с вас, но си вършат работата. Разберете ги. Те са там, за да се грижат за вашата сигурност. Не са отдушник на вашите емоции.

Те не могат да се отдръпнат и да оставят българските институции без охрана. Това не е демократично, не е правилно. Не се допуска в нито една страна по света. България не прави изключение", заяви Ивайло Иванов.

Той подчерта, че полицията разграничава много ясно провокатори и мирно протестиращи и не слага всички "под общ знаменател": "Полицаите стоят, те ги замерят с бомбички и бутилки. Защо? С какво са виновни полицаите? Разбирам, че не всички хора са такива. Много добре го знам. Много добре го знаят и колегите. Но нека те да не са отдушник на агресията. Това е моята молба".