OffNews.bg

Хиляди земеделци на протест пред МЗХ утре

Над 3000 земеделски производители от цялата страна ще излязат на протест на 19 октомври от 12.00 ч. Протестът, който ще се проведе пред сградата на Министерството на земеделието и храните, е насочен срещу незаконните и неправомерни действия на ресорния зам.-министър на земеделието и храните Васил Грудев, отговарящ за ПРСР, пише "Дарик".

Той неправомерно и в нарушение на всички административни процедури еднолично, и въпреки категоричното несъгласие на експертите, участвали в работните групи, променя наредби точно преди излизането им в Държавен вестник. Благодарение на тези промени в последния момент, единствените, които ще бъдат облагодетелствани са фирми на близки до Васил Грудев съветници, алармират от Асоциацията на земеделските производители.

Ние искаме да помогнем на министър Десислава Танева и призоваваме министър-председателя Бойко Борисов да чуе истината за действията на Васил Грудев, и да се освободи от псевдоексперта, който ще бъде единственият отговорен за спирането на цялата ПРСР. Призоваваме ги да не допуснат името на България да бъде опетнено и българското земеделие да стане заложник на един самозабравил се зам.-министър и псевдоексперт, заявяват още земеделските производители.