OffNews.bg

„Движение БГ“: Митингът на БСП струва над 1 млн. лв.

 

Над 1 млн. лева са били похарчени за митинга на Орлов мост, организиран от партиите, подкрепящи правителството – БСП и ДПС.

Това заявиха на пресконференция днес Тома Биков и Милен Керемедчиев от „Движение България на гражданите“. По думите на Керемедчиев цитираните средства са разходите само по транспорт и логистика на хората, дошли в София, за да подкрепят Орешарски.

Според хората на Кунева другото партийно мероприятие, което бе организирано в събота – митингът на ГЕРБ, е струвал 450 000 лв.

„7,5 млн. българи платиха един цирк, организиран от БСП, ДПС и ГЕРБ за 30-40 хил. души. Недопустимо е данъкоплатецът на плаща за влакови композиции, автобуси, екскурзии и кебапчета на партийни симпатизанти“, каза Керемедчиев.

От „Движение България на гражданите“ настояват Сметната палата да направи одир и да провери как ще бъдат осчетоводени тези разходи.

Биков определи като неуспешен митинга на БСП и ДПС. Според него двете партии вече не са в състояние да съберат 50-70 хил. души на партийно мероприятие. Същият е изводът на Биков и по отношение на ГЕРБ, които, по думите на Биков, не са успели да демонстриран кой знае каква сила.