OffNews.bg

Втори човек от екипа на Иванчева кандидат за кмет на Младост

Главният архитект на столичния „Младост" Стефан Стефанов ще се бори за кмет на района като независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет. 

ИК с председател Теменужка Кръстева ще се регистрира в Общинската избирателна комисия утре, съобщиха инициаторите.  

В „Младост“ БСП ще подкрепи кандидатурата на арх. Стефан Стефанов, съобщиха от столичната структура на партията в края на юли. 

Месец по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район "Младост" Стефан Стефанов, защото е издал разрешение за строеж в градинка до блок 401 в "Младост" 4. 

"По моя заповед работна група с общински съветници от всички политически сили, главният архитект на София арх. Здравков и кмета на „Младост“ арх. Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в „Младост“ с предвидено застрояване, които искаме да запазим като градини и зелени площи. Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район „Младост“ е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в „Младост“ 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини", тогава заяви Фандъкова. 

Стефанов бе защитен от бившия кмет на района Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, която сега също се кандидатира за кмет на "Младост".