OffNews.bg

Внук ме попита: По твое време имаше ли коли? Щях да го утрепя!

Внуците ме наричат "дядото от България", защото съм си през цялото време тук и ме виждат рядко. Съвети не им давам, защото сигурно ме намират старомоден.

Това сподели Симеон Саксгобургготски в интервю по бТВ. Той разказа как един от внуците му го попитал: "По твое време имаше ли автомобили?". Щях да го утрепя, но с това усетих разстоянието, в което ме измерваше човекът, каза още бившият премиер. Любимото място на Симеон II още от детските години в страната е Рила. 

За баща си цар Борис III той си спомни: "Идваше рядко. Имаше работа, ние си лягахме по-рано от момента, в който той се връщаше от София. Така че всеки излет или разходка, или каквото и да е – то ми е смътно вече, те са толкова години, че ми е трудно да намеря точно един момент".

Сакскобургготски разказа още, че майка му държала толкова "строго, да спазваме всичко, свързано с православието, че понякога беше дори комично. И ние като пораснахме вече, се шегувахме и се подигравахме с нея, че тя е била като един стълб на православието в Запада". С жена ми се понасяме вече от 54 години. И то не е лошо като рекорд. Почти е политически некоректно, пошегува се царят. 

С цялата си любов и обич към България, понякога си казвам "Защо мислим, че сме центърът на света?". Боже Господи, светът е толкова широк. Малко да се поогледаме и тогава да се самобичуваме, както аз го наричам, каза още Симеон Саксгобургготски.