OffNews.bg

ВМРО поиска мерки срещу циганския тормоз в Карловско

ВМРО се обяви за мерки срещу "циганския тормоз" в Карловско, обявиха от малката управляваща партия.

Воеводите обясняват, че след кървавото меле в Баня, в което група цигани пребиха служители на горското стопанство при опит да предотвратят незаконна сеч общинският съветник от ВМРО – БНД в Карлово Светлозар Янков е изпратил писмо до депутата от „Обединени патриоти“ Александър Сиди. В него се настоява за спешни мерки за прекратяване на циганския тормоз в региона, засилено полицейско присъствие и разкриване на полицейски участъци в проблемните села в общината.

"Община Карлово е една от най-големите по територия и население в България, като в същото време в нея има цели села с преобладаващо циганско население. Случаите на кражби, побой и убийства там са ежедневие, а това насажда етническа нетърпимост и страх в хората", заявяват от ВМРО.

От партията са категорични, че е настъпил моментът за по-сериозни стъпки в посока защита интересите, живота и здравето на населението в общината.

Александър Сиди от своя страна незабавно е внесъл питане до вътрешния министър Валентин Радев с искане за точни и ясни отговори на повдигнатите от карловци въпроси.

Ето и питането на депутата:

До Министъра на Вътрешните Работи
На Република България

ПИТАНЕ
От народния представител Александър Сиди

Уважаеми господин Министър,

В приемната ми на народен представител получих писмо от общинския съветник от Карлово Светлозар Янков, което прилагам, и в което ме информира относно проведена работна среща с институциите в Карлово по отношение на зачестили цигански набези в общината. Работната среща е проведена преди случая с побоя над горските служители в гр. Баня. По този проблем отправям към Вас следните въпроси:

1. Предвижда ли МВР разкриването на допълнително РПУ в село Розино в което живеят предимно хора от цигански етнос и има ежедневни битови престъпления?

2. Какви мерки ще предприеме МВР за гарантиране на спокойствието на жителите на община Карлово, особено след случая на убийство преди 3 години в с. Розино и сега след побоя над горските служители?

3. Може ли да бъде засилен контролът на техническата изправност на моторните превозни средства; на водачите, които управляват МПС без свидетелство за правоуправление, с отнети за нарушения шофьорски книжки или след употреба на алкохол и други упойващи вещества, тъй като такива нарушения са масови сред населението на циганските махали в община Карлово.


С уважение:
/Александър Сиди/