OffNews.bg

Възторжени отзиви след интервюто на Василев за Скай нюз: Искам този човек да е част от нашето правителство

Възторжени отзиви сред чуждестранните зрители предизвика вчерашното интервю на вицепремиера Асен Василев за британския частен новинарски канал "Скай нюз".

Василев бе интервюиран по темата за спрените доставки на руски газ и реакцията на България на кризата.

Емблематичен стана неговият отговор на въпроса колко дълго страната може без руски газ: "Завинаги".

Под видеото с интервюто в Youtube последваха стотици коментари, много от тях на чужденци, които поздравяват вицепремиера за позицията и отговорите му. Коментиращи пишат, че искат в Европа да има повече лидери като Василев, а няколко британци коментират, че веднага биха заменили премиера си за него.

Публикуваме част от коментарите под интервюто:

"Беше невероятен, трябва повече хора като него да управляват Европа."

"Страхотно интервю и много проницателни коментари от страна на заместник министър-председателя."

"Това е герой, какъв смел човек."

"Харесва ми как отговори "Завинаги!" на въпроса докога България може да търси алтернативи. Редът на задаване на въпроси от страна на водещата е глупав. Тя се опитва да изтръгне от него защитни отговори. Похвала за него, че отговори интелигентно."

"Иска ми се този човек да е част от нашето правителство. Той е силен и знае нещата си. Защо Германия не прави същото?"

"Като българин никога не съм мислил, че ще се чувствам горд с български политик, но този ден дойде."

"Този български министър-председател е прекрасен! Толкова проницателен, интелигентен, състрадателен, мислещ напред!"

"Поздрави от Полша."

"Много добре говори и запазва самообладание. Може да застане до Зеленски. Надявам се България да се справи с газовото предизвикателство и да се превърне в чудесен пример за освобождаване от руската зависимост за целия ЕС."

"Страхотни отговори от страна на вицепремиера."

"България беше подготвена за Путин, който тропаше с крака като малко дете! Това прекъсване на доставките на газ винаги е било вариант, който Путин ще използва. Компетентното правителство се е подготвило за тази възможност."

"Журналистите се опитват да бъдат провокативни, това не е насочено срещу министъра, той се справи като шампион."

"Аз съм англичанин, който живее в България - най-накрая получихме добро правителство тук, точно когато Великобритания има най-лошото си.... Масивни инвестиции в инфраструктура и хора. Заплатите на медицинските сестри и учителите се удвоиха. Чисто нов изцяло електрически обществен транспорт и много други."

"Той е изключително задълбочен, добре говори и е много търпелив по време на цялото интервю! Страхотно е да видиш, че всички СЪЮЗНИЦИ говорят в една и съща посока! Надявам се, че ще продължим да се подкрепяме взаимно и ще спрем такива брутални зверства като случващото се в Украйна!"

"Типично западно чувство за превъзходство... Мразя начина, по който тя го караше да каже нещо за българо-руската дружба в миналото, но за щастие той остана съсредоточен и даде ясни отговори."

"Той не пести думи, справедлив и силен отговор, браво, България!"

"Много впечатляващ лидер!!! Имаме нужда от повече хора като него."

"Голямо уважение към него и към България."

"България съвсем открито е избрала страната си, така че продължавайте напред."

"Върховен. Добра работа за България и Полша, които предлагат да помогнат с доставки и на други страни от ЕС, изключителен успех."

"За 2 месеца... уау... явно компетентно правителство! Невероятна работа, България, 1 интервю и на секундата бих взел този човек пред Борис (Джонсън - б.р.)!"

"КАТО АНГЛИЙСКИ ГРАЖДАНИН, ЖИВЕЕЩ В БЪЛГАРИЯ, се гордея, че новото ни правителство тук изглежда много добро и много далновидно - това интервю беше пример за това."