OffNews.bg

Вълнев от партията на Цветанов иска емигрантите да гласуват по пощата

Зам.-председателят на новата партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България" - Павел Вълнев - предлага българите в чужбина да могат да упражняват правото си на глас с вот по пощата. 

"Моята идея е неизменна – включването на милионите българи в чужбина в изборите чрез електронно гласуване или по пощата. Това е лекарството на справедливостта, срещу лъжата и манипулациите на изборите. Трябва да свикваме с мисълта, че България е 10-милионна", казва той в интервю за "24 часа".

Вълнев, който е предприемач в САЩ, а в България инвестира в затворената вече телевизия BiT, коментира и че не очаква непременно политически пост:

"Искам да докажа, че и без пост може да съм полезен. Че не съм дошъл да взема, а да дам. Сред каузите ми е хората от българската диаспора да имат същите граждански и политически права, както тукашните българи. Ние сме най-големият инвеститор в българската икономика, а нямаме достъп да управлението на страната. Както в онази телевизионна реклама за шоколада - ние управлението само го миришем."

В интервюто Вълнев казва още, че досега не е участвал в политиката у нас, но е симпатизирал на десница, а "в Щатите съм с Републиканците, но последните 4 години доведоха до такова разделение на обществото, че колкото и да не е прието, ще кажа, че се радвам на победата на Байдън. Надеждата ми е да намерим отново общите си идеали, които са ни завещали бащите основатели."