OffNews.bg

Вълчев: Благодаря за номинацията за министър, нека няма излишни очаквания

Благодаря за номинацията, но нека да не създаваме излишни очаквания. Така проф. Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите” отговори на въпроса на БНТ дали ще е новият министър на образованието.

Не непременно моето име ще е сред кандидатурите, но благодаря за номинацията, повтори Вълчев.

Още тази вечер в РБ, а и утре ще продължим, ако трябва, ще имаме консултации между колегите и партиите, които подкрепят правителството, и ще излезем с единна, разумна, солидна кандидатура за министър на образованието, съобщи той.

Надявам се, че всички партии от РБ, тук включвам и Българска нова демокрация на г-н Великов, ще се обединим около една обща кандидатура. Ръководството на ДСБ не подкрепя правителството, много ще е странно, ако една партия, която не подкрепя кабинета, да казва кой да е министър и кой да не е, заяви Вълчев.

Иван Вазов е нарекъл романа си „Под игото“, а не „Под присъствието”, „Под доминацията” или „Под съжителството”, значи това е иго, аргументира се той като добави, че като юрист добре познава Кодекса на труда, където националният празник е наречен Ден на Освобождението на България от османско иго.

Вълчев бе категоричен, че една държава може да има много въпроси, но не и по отношение на своята история.