OffNews.bg

Трайчо Трайков поиска ограда около ПСА

Строителна ограда ще бъде поставена около паметника на съветската армия, а опасните елементи от него ще бъдат демонтирани. 

Това съобщи кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков във фейсбук. 

Вчера експерти от район "Средец" изготвиха пореден констативен протокол за състоянието на т.нар. "Монумент паметник на съветската армия". Вече е изпратено на областния управител с предписание за незабавни мерки за ограничаване на достъпа на граждани в близост до съоръжението, чрез поставяне на строителна ограда и демонтиране на опасните елементи, написа Трайков.

Имам уверението на г-жа Тодева (Вяра Тодева - областен управител на София- бел.р.), че поверената ѝ администрация ще реагира адекватно, за разлика от всички предишни случаи, когато подобни предписания, актове и заповеди са игнорирани или обжалвани по съдебен ред и не са изпълнявани, дори когато съдът е потвърждавал основателността им, обяснява още районният кмет. 

Той е поискал с писмо до дирекция "Сигурност" на Столична община да "предприемат мерки за спазване на условията в издаденото от тях съгласувателно писмо за провеждане на акцията пред съоръжението, които изрично забраняват поставянето на преместваеми обекти като шатри, палатки и други подобни".