OffNews.bg

Цветозар Томов прогнозира 12% за Реформаторите на изборите

"Членовете на Реформаторския блок могат да разчитат на 12 % от активните гласоподаватели. Това означава два мандата в Европейския парламент."

Това заяви по време на 12-ото Национално събрание на ДСБ социологът Цветозар Томов, който е член на Гражданския съвет на Блока. Томов, който вероятно ще бъде избран за член на ЦИК, обясни пред делагатите на ДСБ, че в подкрепата за Блока няма спад, както сочат редица проучвания през последните месеци.

"Слуховете за електоралния спад на Реформаторския блок не отговарят на тенденцията, която аз наблюдавам в своите изследвания. От февруари насам вотът за Блока расте", обясни Томов.

Той подчерта, че до момента само 70% от потенциалния електорат на Реформатори са заявили готовност да гласуват на 25 май. По думите на социолога е съвсем възможно Блока да реализира и трети мандат в Европарламента.

"Казвам това, за да може всеки да си даде сметка, че и неговият глас е важен. Ако успеем да го направим, смятам, че можем да бъдем изненадани на тези избори", апелира Цветозар Томов.