OffNews.bg

Цацаров на среща с Илхам Алиев, носи честитка за Борисов

Главният прокурор Сотир Цацаров е на двудневно работно посещение в Азербайджан по покана на колегата си Закир Гаралов.

В рамките на визитата си Цацаров днес се е срещнал с президента на Азербайджан Илхам Алиев.

Алиев поздрави премиера на България Борисов по случай личния му празник (рождения му ден - б.р.), съобщават от пресцентъра на българската прокуратура.

Пред Цацаров Алиев е изказал "благодарност за добрите отношения с България и представи институционалните промени, които се въвеждат в Азербайджан. Сред тях са повишаване на квалификацията на служителите в държавната администрация и в правоохранителните органи".

Президентът на Азербайджан е заявил, че "най-важно е създаването на добри условия за работа, за да може държавата да има изисквания към магистратите и служителите за качествен труд."

Главният прокурор на Азербайджан Закир Гаралов от своя страна е представил системата за атестации на прокурорите в Азербайджан.

Ежегодно се провеждат тестови изпити на всички прокурори, резултатите от които се обработват в момента и веднага се предоставя резултатът. По този начин прокурорите са в течение както на законодателните промени, така и на съдебната практика, информират от пресцентъра на българската прокуратура.

"Правомощията на прокуратурата се простират до вратите на съда", заявил Цацаров.

Според него, мястото на прокуратурата е в съдебната власт, тъй като тя защитава обществения интерес.