OffNews.bg

Светльо Витков се отрича от общински съветници, които не искат да работят за Глас народен на вота

Глас народен ще се явява самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, защото хората, които гласуват за партията, не са приели добре участието в коалиция. 

Това обясни лидерът на Глас народен Светльо Витков по бТВ. По думите му хората, които подкрепят партията, искат тя да е реална опозиция на статуквото. Основната ни задача не е да минем 4%, а да активизираме хората, които не гласуват, коментира той. Ролята на малките партии е да образоват хората. Ако тези 49%, които не гласуват, отидат до урните, ще могат да променят статуквото, смята Витков. 

Като стане дума за субсидия, аз съм човекът-субсидия, иронизира той по повод твърденията, че си е купил мерцедес с партийни пари. Долу е, от 2007 г., продава се за 200 000 лева, но не вярвам, че някой ще го иска на 14 години, заяви в типичния си стил Витков. Той разкри, че е осъдил медии, които са тиражирали новината за луксозния автомобил. Глас народен имаше субсидия от 2013 до 2017 година, явявали сме на 7 национални избори, трябват пари затова, добави Витков. Той добави, че отчита като грешка разкриването на партийни офиси в страната. Трябват срещи очи в очи, смята музикантът-политик. 

Изборите са скъпи и е важно да има възможност за финансиране на партиите. "Смятайте колко струва да се осигурят 12 хил. застъпници в секциите, за тази година се говори, че заплащането ще е между 100 и 200 лева. Това са 2,5 млн. лв., които трябва да извади човек", заяви Витков. 

Той коментира и отношенията си с Венци Мицов, като обясни, че е разделил личните от служебните. Венци Мицов си е в Изпълнителния съвет на "Глас народен", но Слави Трифонов си позволи клеветническа кампания срещу мен и партията, а Венци Мицов си позволи два пъти да отиде като ко-водещ. Малко нечистоплътно е, когато някой те плюе да отидеш, в медията му и да се веселиш и да се забавляваш. Така мисля. А Венци Мицов ако иска да продължава - да продължава, ако иска да се отказва - да се отказва, не сме го изключили от партията, каза Витков и допълни, че с Мицов се познават от над 25 години. 

Общински съветници, които се явиха от Глас народен през 2019 г., но сега не искат да участват в кампанията на партията, ще отида и ще им изтегля регистрацията от общинските съвети, поне да не носят името на Глас народен, заяви Витков.