OffNews.bg

Слави Трифонов: Ех, ако не се казваше Кирил Петков, а Петър Илиев, как щяхте да го смачкате

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов обвини "Продължаваме промяната", че са "откраднали изборите" и подкрепи твърдението си с видео на изказване на лидера на парламентарната група на БСП Георги Свиленски.

Думите на Свилнески са част от дългите дебати за промените в Изборния кодекс, предложени от БСП. Свиленски твърди, че Кирил Петков е отишъл при него и му е казал: "Оттеглете закона и ще ви дам кодовете на машините."

"Това изглежда като някакъв майтап, но всъщност е изключително скандално. Защото бившият премиер е предложил на практика престъпна сделка - да позволи на БСП да манипулират машините, ако се откажат от хартиените бюлетини. Склонен съм да вярвам, че Кирил Петков наистина е казал това", пише Слави Трифонов.

По думите му това е грандиозен скандал, защото Кирил Петков, "Продължаваме промяната" и "Демократична България" са манипулирали резултатите от изборите чрез машинния вот.

"Не го казвам аз, казват го депутати от БСП, които само допреди няколко месеца за Кирил Петков бяха "почтени" и той искаше да продължи да управлява с тях, защото са "почтени". Е, Кириле, щом са почтени, може да им вярваме на това, което казват. Нали така?", пита реторично той. 

"Ех, ако не се казваше Кирил Петков, а Петър Илиев, как щяхте да го смачкате", пише още Слави Трифонов.