OffNews.bg

Ще започнат разговори със съседите ни за инвестиция в АЕЦ "Белене"

"Има инвестиционен интерес (към АЕЦ "Белене" - б.р.) и той е много сериозен и реален. Премиерът Бойко Борисов постави темата на Икономическия форум в Лондон, ще започнат разговори със съседите ни от Балканите".

Това заяви енергийният министър в оставка Теменужка Петкова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, след като парламентът даде срок до 30 юни на правителството, за да реши какво ще прави с вече платеното и доставено оборудване за АЕЦ "Белене".

"Проектът касае поколения напред, каквото и решение да се вземе, то ще има отражение и ще касае децата, внуците и правнуците ни", посочи Петкова и добави, че той може да стане добър при определени параметри, като целта е да се реализира на пазарен принцип.

Теменужка Петкова заяви още, че съдбата на оставката ѝ зависи от премиера Борисов и коалиционните партньори в правителството. Според нея подаването на оставка е било правилното решение. 

Сделката за ЧЕЗ зависи не само от купувача, а и от продавача. Предстоят разговори за това в Чехия, бе лаконичният коментар на Петкова по скандала с енергийната компания.