OffNews.bg

Сайтът ''Афера'' пусна втори запис, в който се казва, че ''Радев с кеша ще разбие ГЕРБ''

Сайтът "Афера", в който често излизат политически компромати, пусна днес втори запис, за който се твърди, че е от разговор с участници Асен Василев и Кирил Петков от ПП и покойния Алексей Петров.

Както и вчерашния запис, и този е с лошо качество и репликите трудно се разбират. "Афера" обаче предлага и транскрипция.

От нея се разбира, че записът трябва да е направен през първия мандат на ПП, защото се твърди, че вече е време да мислят за втория и че Бойко Борисов се опитва малко по малко да вклини свои хора във властта.

Глас, за който се твърди, че е на Асен Василев, е цитиран да казва: "...Всъщност, ако някой ще разбие ГЕРБ, това няма да сме ние, това ще е президентът. Защото си представи едни нервни избори, в които президентът с кеша, който има, вдигне едни независими кандидати, които са по-лоши за разлика от евроатлантиците от ГЕРБ. Захване ги с кеш, почнат да купуват и полицията удря само на ГЕРБ купувачите, а неговите купувачи си стоят." А след това: "И тогава ние избори в Бяла Слатина посмъртно няма да спечелим, обаче президентът може и да спечели."

И за този запис "Продължаваме промяната" излязоха с позиция на сайта си. Те не отричат автентичността на записа, но казват, че извадките и внушенията в него са манипулирани.

Казват и че чрез записа се подхвърлят имена, които обичайно слушат за компрометиране - вероятно имайки предвид Алексей Петров. ПП отбелязва и че пускането на двата записа съвпада с интервюто на Асен Василев, в което той казва, че Делян Пеевски се готви да става премиер.

Публикуваме тяхната позиция:

Разпространените "записи" са пореден опит за кална кампания срещу ПП. Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии.

Такава лъжа и внушение е употребата на имена, които отдавна служат за компрометиране при всяка ситуация.

В записите със съмнително качество се чуват накъсани фрази и изрази, удобно подбрани за създаване на определени внушения.

Показателно, че въпросните записи се разпространяват повече от година след събитията, за които се твърди, че са записани.

Намираме за много странно и съвпадението с интервюто на един от съпредседателите на ПП Асен Василев, в което той разкри плановете на ГЕРБ-ДПС за желанието на Бойко Борисов да бъде президент, а Делян Пеевски - премиер.

Подслушвани са заседания и срещи на политическа партия. Ако ДАНС и службите наистина не са замесени, очакваме и тяхната реакция.

Нямаме какво да крием - не сме откраднали пари в чували от магистрали, не зме изнудвали и рекетирали бизнеси.

Използвахме и да призовем нашите симпатизанти за подкрепа, защото само с тяхната помощ можем да се противопоставим на мръсната машина.

Чуваме техните притеснения да застанат с лицата си, за да не станат и те обект на атаки.