OffNews.bg

Румен Овчаров: Оставката трябва да дойде веднага

Правителството няма защо да отлага оставката си, тя трябва да се подава веднага, защото този кабинет вече няма какво да направи, заяви Румен Овчаров от БСП в интервю за Нова тв.

Ако искаме България да остане нормална държава, трябва спешно да се действа. Институциите трябва до дни да предприемат мерки, защото виждаме какъв е хаосът с политическото ръководство на страната, коментира той.

Овчаров е поредният червен политик, обявил се в последните дни за оставка на собствения си кабинет. Преди два дни шефът на парламента Михаил Миков обяви, че е най-добре оставката да бъде гласувана в сряда, 23 юли, а ако кабинетът не я подаде, може да бъдат потърсени други конституционни средства за това.

Това би било екстравагантно действие, коментира Овчаров. Според него нито премиерът Орешарски, нито някой от министрите му толкова се е вкопчил във властта, че да се стигне дотам парламентът да търси варианти за свалянето на кабинета.

Овчаров отказа да назове кой е неговият фаворит за председател на БСП. Той загатна само, че подкрепя жените в политиката.

Според него изборът на председател на левицата е ключов за следващите избори и пред партията стои една основна опасност - промяната да бъде заменена с подмяна. Това можело да стане, ако новият лидер е директен продукт на икономическите зависимости, установени от Сергей Станишев, или сред хората, участвали на преговори при Ахмед Доган за ново правителство с нов премиер. Овчаров отново отказа да назове имена и каза, че говори достатъчно ясно и който иска да разбере, ще го разбере.

На тези избори единствената новина може да дойде от БСП, можем да бъдем героите, ако има истинска промяна, смята бившият енергиен министър.