OffNews.bg

"Разработката "Червеи" е активно мероприятие с цел спасяването на Цветанов"

Разработката "Червеи" е активно PR мероприятие, шум и огромна спекулация, която има една единствената цел - да бъде спасен Цветан Цветанов, коментира пред ТВ7 бившият говорител на БСП Антон Кутев.

Според социалиста бившият шеф на НСС и настоящ депутат на РБ ген. Атанас Атанасов бил задействан от службите, за да хвърли димката с подслушването на протестиращи и така да отклони вниманието на медиите от присъдата.

"С "Червеи" се опитаха да заличат ефекта от това, че той беше осъден на втора инстанция", заяви още Антон Кутев.

Социалистът смята още, че след като бившият вътрешен министър Цветан Цветанов има присъда на втора инстанция и не лежи в ареста, трябва да му се наложи  мярка за неотклонение, за да не въздейства върху съда. Прокуратурата трябва да се задейства веднага, препоръча Кутев и напомни, че бившият вътрешен министър е настоящ депутат и член на най-важните комисии в НС - за контрол на СРС и държи в ръцете си важни лостове за влияние и натиск.

Антон Кутев коментира и военния конфликт в Украйна, както и позицията на държавата ни в критичната ситуация. „Прекалено много сме се предали на евроатлантическата ориентация. В рамките на тези съюзи най-важно е да защитаваме национална позиция, българските интереси“, препоръча бившият глас на БСП.

"На България не й трябва да разполага на територията си танкове, защото те се ще бъдат използвани с една единствена цел. Някой мисли вместо нас в по-далечен хоризонт. Но при една възможна война - ние ставаме плацдарм. В България никой не иска това", категоричен е Кутев.

Украйна е взривоопасен район, а войната в Европа е напълно възможна. Оланд и Меркел правят невероятни усилия, за да се реши по мирен начин, но резултат все още няма", каза още социалистът.

Бившият глас на "Позитано" 20 коментира и възможностите на страната за изграждане на нова инфраструктура за газов хъб. Той определи идеята на кабинета Бойко Борисов като  "хъб на глупостта".

"Имаме необходимото географско положение, но не разполагаме с енергия", напомни социалистът.