OffNews.bg

Рашидов: Мажоритарната система ще вкара в парламента Слави и сценаристите му

Вежди Рашидов каза в студиото на бТВ, че има още много ресурс в правителството в оставка на Бойко Борисов по повод последната идея на реформаторите да съставят правителство с премиер Борисов.

Той сподели, че най-вероятно ще приеме да стане част от евентуален кабинет "Борисов 3". По думите му с Бойко Борисов "се работи много леко".

"Опасно е да има ново правителство. Огромно количество хора във всички министерства служат и работят. Приключваме годината, отчети, бюджет, заплати, Коледа, Нова година... не е толкова просто всичко. Трябва да се намерят сили в името на спокойствието на хората. Не е толкова приятно да си министър."

Той каза, че не иска да напуска министерския пост, защото има още много работа за довършване: "Филхармонията в Бургас е пред срутване, има работа по последния етап на Квадрат 500..."

Според него в това правителство се е разбирал със всички партии, въпреки че от Реформаторския блок са били настроени срещу него. "Когато спра да съм министър, ще разкажа много неща", уточни Рашидов.

Вежди Рашидов смята, че изцяло мажоритарна изборна система не е добра и не е гласувал за референдума. Никой не трябва да си играе със съдбата на хората: "Кого ще вкараме в парламента – Народния театър, всички театри, операта, Слави Трифонов с тримата му сценаристи, ще играем „Полет над кукувиче гнездо" пред българския народ. "Политиката е отговорност, не е забавление”, коментира министърът на културата в оставка.