OffNews.bg

Радан Кънев: ГЕРБ реанимира БСП, за да управляват заедно в следващия парламент

Борисов провали три управленски модела за година и половина и сега има нахалството да плаши с предсрочни избори. Сега му остава само един вариант - голяма коалиция с БСП, но те са прекалено слаби и ГЕРБ им правят изкуствено дишане, защото това е вариантът за управление в следващия парламент.

Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев в студиото на Нова тв тази сутрин на въпрос за избора на Корнелия Нинова на лидерския пост в Столетницата.

"Образът на Нинова като нещо ново и силно, което може да промени БСП, се гради от ГЕРБ и личните медии на ГЕРБ, които бяха на Пеевски, но понеже Борисов ни каза, че Пеевски си е тръгнал, трябва да са на Борисов, като им гледам редакционните политики.

Колкото СДС тръгна с Надежда Михайлова, толкова БСП ще тръгне с Корнелия Нинова. Тръгват към пропастта с 200 км в час. 

Размахването им като плашило е единствено в услуга на ГЕРБ, които винаги казват: "Ние нищо не правим, но ако не сме ние, ще дойдат комунистите". ГЕРБ живеят от плашилото БСП. Те доминират политиката от 10 години без нито един политически успех, без нито една реформа. Истинските проблеми се задълбочават - корупцията, в съдебната система. Те нямат нищо зад гърба си освен заплахата Путин и БСП", заяви Кънев.

ГЕРБ си измислят заплаха в лицето на другарката Нинова, но БСП не е заплаха за никого, нито ще станат, допълни той.

Оставката на Ивайло Калфин е дело на Бойко Борисов, а не на Първанов, каза още Кънев. Писнало му е да го рекетират, обясни лидерът на ДСБ.