OffNews.bg

Радан Кънев: БСП е голямото зло, но ГЕРБ не иска и не може да ги спре

„БСП се е озъбила отново за властта. Всички знаем колко опасно е било това винаги. Само половината от програмата си да изпълнят и се връщаме 20 години и 20 милиарда назад. Толкова се канят да откраднат – 20 милиарда от парите ни и 20 години от живота ни“

Това заяви председателят на Нова Република Радан Кънев на среща със симпатизанти в Стара Загора.

ГЕРБ не иска и не може да спре БСП, защото Борисов и Цветанов предпочетоха да управляват по комунистически, вместо да се модернизират България, каза още председателят на Нова Република. Той припомни резултатите от последните президентски избори.

„Борисов и Цветанов принудиха хиляди десни хора, включително и свестни хора от ГЕРБ, да гласуват за кандидата на БСП, само и само да ги свалят от власт. Представяте ли си колко трябва да отблъснеш хората с мутренското си управление, за да посегнат към червената бюлетина“, попита десният политик.

Петър Славов предупреди, че в момента сме свидетели на състезание по популизъм между БСП, ГЕРБ и патриотите.

Затова, според него, Програмата за Нова Република е единствената дясна алтернатива. Тя бе представена вчера и предвижда въвеждане на румънски модел за борба с корупцията, операция „Чисти ръце“ в съдебната система, МВР и службите, реална децентрализация за общините, рязко повишаване на парите за образование и премахване на партийните назначения в администрацията.

„При всеки друг резултат на изборите, победителят ще бъде програмата на БСП, независимо дали е представена от БСП, от патриотите или от ГЕРБ. Защото техните програми са еднакви", каза още Кънев.