OffNews.bg

Прокуратурата подхвана Христо Бисеров по сигнал на ДАНС

 

Прокуратурата разполага с класифицирана информация по случая с ексдепутата от ДПС Христо Бисеров и в момента се извършва проверка.

Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в интервю за сутрешния блок на БНТ. 

Сигналът е подаден от председателя на ДАНС вчера следобед, обясни той.

"Има проверка, свързана с класифицирана информация, по случая с Христо Бисеров, която може да бъде готова до края на днешния ден. Тази информация е класифицирана и подлежи на анализ. По-късно през днешния ден има вероятност част от нея да стане публична", каза главният прокурор.

В четвъртък депутатите гласуваха оставката на Христо Бисеров, който в неделя изненадващо обяви, че се оттегля от ДПС и от парламента. Никой от народните представители не взе отношение по темата, е шестимата депутати от ГЕРБ, които бяха в залата, гласуваха различно - “за”, “против” и “въздържал се”. Депутатите от другите парламентарни групи на БСП, ДПС и “Атака”, гласуваха “за”.

Официално до този момент от ДПС заявиха, че мотивите Бисеров да се откаже от всички постове в парламента и партията са лични, а не политически и оставят Бисеров сам да ги сподели, ако иска.

Корман Исмаилов - бивш депутат от ДПС и понастоящем част от Реформаторския блок, изказа преди дни тезата, че Бисеров е засегнал икономически интереси. 

По непотвърдена до момента информация Христо Бисеров е лобирал за това кои фирми да бъдат подизпълнители на газопровода "Южен поток".