OffNews.bg

Президентски ТВ дебат ще има, само ако се стигне до балотаж

Ако вотът на българските граждани доведе до гласуване на втори тур, Румен Радев е готов да участва в дебат с другия кандидат. Това стана ясно от изказване на президента по време на посещението му в Хасково.

„Тук съм заради хасковлии, а не заради господин Герджиков“ - така Радев отговори на отправената му от Анастас Герджиков покана за предизборен дебат в Хасково.

Г-н Герджиков би повишил своите шансове на предстоящия вот, ако намери смелост публично да се отрече от лъжите и манипулациите на бившия премиер, вместо да повтаря като ехо неговите думи, каза още президентът.

Дебат с Илияна Йотова?

„Днес и двамата сме в града. И се надявах г-н Радев да подходи отговорно към българските избиратели и най-после да приеме поканата ми за дебат. Смятам, че е негов дълг да се яви и така да покаже, че уважава правото на гражданите да направят своя информиран избор“, заяви от своя страна проф. Анастас Герджиков.

Той каза още, че "дори и писмените покани на националните телевизии не са успели да убедят Румен Радев да участва в дебат".

Според него напоследък Илияна Йотова много повече от Радев отправя послания и води цялата кампания:

"Имам чувството, че кандидатът за президент, подкрепен от БСП, не е Румен Радев, а Илияна Йотова. Вицепрезидентът има важни функции, но те не са свързани с това зад него да се крие президентът. Но все пак, ако господин Радев се страхува толкова много да се яви на дебат с мен, може да изпрати вместо него госпожа Йотова", предложи проф. Герджиков.