OffNews.bg

''ПП са заплашени от изчезване, но ДБ остават. Резултатите от вота са покана за Радев да слезе''

Несъмнено резултатите от тези избори са отворена покана за президента Румен Радев на терен – това е очевидно и тук Делян Пеевски не греши. (...) Радев би могъл да стане голям играч, ако не държи институционалната култура да си завърши мандата. 

Това коментира пред БНТ изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов.По-рано днес председателят на ДПС Делян Пеевски апелира лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да съставят редовен кабинет, "че иначе копринките и ушевците ще ни дадат на Путин".

Първан Симеонов е на мнение, че единственият начин България да излезе от крайните настроения е да се появи политически субект, който улавя натрупаното обществено напрежение, но е пронатовски настроен.

Социологът заяви, че появата на партия "Величие" в Народното събрание не е изненада. "Жълт картон за западния разказ беше Ваня Григорова, оранжевият картон е "Величие" и просто не ми се мисли какво ще има на едни нови избори", каза той.

Симеонов обърна внимание на това, че Бойко Борисов мълчи вече трети пореден ден след изборите, въпреки че партията му записа убедителна победа на вота 2 в 1 в неделя:

"Със сигурност ние за 3 ден не го чуваме , защото си дава сметка, че полковник Марков взе шоуто на Борисов и ДПС, които трябваше да триумфират и да разказват как тези избори са смъртта на протестите през 2020 година".

Според социолога "Продължаваме промяната" (ПП) са заплашени от изчезване:

"Те на практика не съществуват, защото са една мрежа от хора. Опряхме до 300 000 избиратели, което е точно синият парцел в българското общество. Реално погледнато пяната - ПП, изчезва, а сухото вещество отдолу - "Демократична България", остава, но с много въпросителни."