Пеевски: Г-н Борисов, да правим кабинет, че иначе копринките и ушевците ще ни дадат на Путин

OFFNews 12 юни 2024 в 11:28 28880 20

Делян Пеевски настоява да се състави редовно правителство

Снимка БГНЕС

Делян Пеевски

Призовавам всички евроатлантически лидери да започнем разговор за бъдещето на България. Държавата трябва да има стабилно правителство, заяви днес съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

"Опитите от страна на анализатори, политолози, социолози чрез медиите да създадат условия за подмяна на вота на избирателите, с отварянето на портал за нов “месия” в лицето на Радев са израз или на изключителна безотговорност или на тежки зависимости от този, който със своите служебни правителства, разграбили държавата, с “шарлатаните”, които вкара във властта, а после сам ги определи като такива, със своите касиери, копринки и ушевци иска да отклони България от евроатлантическия й път и да я предаде в ръцете на Путин. Който силно желае да получи еднолична власт, без значение какво би коствало това на хората, на държавата" - каза Пеевски.

"Внушенията, че политическият модел е изчерпан и че е необходим нов проект, нов Спасител не са нищо друго, освен съучастие в опита за най-голямата подмяна от 1990-та година насам - подмяната на демокрацията и нейните принципи. Демокрацията няма алтернатива. Пътят на България като утвърдена евроатлантическа държава няма алтернатива. Сигурността и спокойствието на българските граждани нямат алтернатива. И ние, като най-стабилната евроатлантическа партия няма да допуснем това да се случи" - заяви съпредседателят на ДПС.

"Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект “Трети март”. И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС. Политическата власт я задават избирателите с вота си. Сега на ход са политиците. Те трябва да изпълнят волята на избирателите.Призовавам всички отговорни политически лидери незабавно да започнем консултации за намирането на формула за съставяне на стабилно правителство. Призовавам лидера на най-голямата политическа сила г-н Бойко Борисов и ГЕРБ-СДС да стартират този процес, така, както им приляга като първа политическа сила в 50-то Народно събрание" - каза още Пеевски.

"Обръщам се към лидерите на всички евроатлантически парламентарни партии - бъдете отговорни лидери и не допускайте личните или партийните емоции и интереси да бъдат поставени над интересите на държавата. Страховете и бягството от отговорност не са решение. Г-н Борисов, очаквам покана от вас и към всички евроатлантически лидери, за започването на разговор за бъдещето на Родината ни" - заяви съпредседателят на ДПС.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  610

  20

  Бълг

  30.06 2024 в 15:23

  Четох коментарите и казвам моето мнение. Замълчете си, изчакайте. Според мен Пеевски извади от руската игра в България четирима от най-известните вредители-бочката, корнишонката,гумената глава и турския бей. Това си е силен удар срещу руснаците.

  1000

  19

  Voland21

  13.06 2024 в 09:41

  Малко пресилена ми се струва прогнозата за “готов” триумф на Р@дев на политическата сцена. Р@дев 2024 не е Р@дев от 2020, и едва ли би събрал повече гласове от ветринските революционери.

  805

  18

  Putyo

  12.06 2024 в 17:53

  Правете, правете кабинет - те паветата пред парламента лесно се вадят...

  1000

  17

  Панелен павиан

  12.06 2024 в 17:23

  Пази Боже!
  Това ли е най-големият "евроатлантик" в държавата?
  Мен ще ме е срам, да ме отъждествяват с тоя..
  Смех.

  145

  16

  Джендо Джедев

  12.06 2024 в 15:25

  Dido,

  Точно! Другият дебелак от двойката е същата работа, само че при него аудиторията е по-българоезична. Но и тя обича по-несложни хорица да й говорят, Денков им е наразбираем.

  -885

  15

  nms

  12.06 2024 в 14:46

  Две правителства бутнахте, изляхте тонове мръсотия и гадости, сега се сетил за бъдещето на България и стабилно правителство, еми честито взимайте в страстна любов с Борисоф.

  14369

  14

  случайно прочетох

  12.06 2024 в 14:26

  "Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект “Трети март”.
  ТОЙ предотвратил, той!?! Тоя за какъв се мисли? За фактор?
  Оня другия тлъстак и той фактор! Уууужас!

  Дано доживея да видя 50-60% избирателна активност, гласоподаватели без сърп и чук в главите и тия двамката осъдени!

  17439

  13

  мнение от IP

  12.06 2024 в 13:27

  Ще се оправим чак когато цялата клиентела на Пеевски и Борисов схване, че кранчетата по тази линия пресъхват. Има два начина - да не успеят да направят правителство тез двама ....юнаци и да влязат в парламента още няколко партии от "войни на светлината" със задължения към НАП. Вторият начин е разумни лидери, които не подценяват интелекта на хората да излязат и с много труд и честност да спечелят доверие. Ама всичко това е след време....А дотогава Пеевски ще ни пее приспивни песнички.

  1319

  12

  Dido

  12.06 2024 в 13:13

  @ Джендо Джедев...Че те тия примати, които гласуват за него, какъв речник мислиш, че имат?Повечето имат 17 до 20 думи на български изобщо!Срещал съм много такива подчовеци през годините и знам от опит!

  145

  11

  Джендо Джедев

  12.06 2024 в 13:08

  Обаче речникът на Шиши е направо умилителен. Изобилства от галещи финото българско ухо изрази. "Аз съм прост и вие сте прости"... Как няма да го обича народецът!
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите