OffNews.bg

ПП-ДБ не изключва смяна в състава на кабинета, ИТН поиска правителство без ПП

"Продължаваме промяната-Демократична България" не изключва възможността за промяна в състава и формата на проектокабинета. Това е условието за размразяването на преговорите за втория мандат, което по-рано бе поставено от ГЕРБ.

"Разговорите по такива важни въпроси не трябва да се водят през медиите. Очаквам да се чуем с Мария Габриел и да видим кога ще седнем на масата, за да обсъждаме същината", каза пред журналисти в парламента номинираният за ротационен премиер Николай Денков.

Той добави, че ПП-ДБ ще води разговори с всички парламентарни групи, но е най-логично първо да се потърси подкрепа от най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС: "Мнозинство най-лесно, най-конструктивно би могло в тази конфигурация на парламента да се получи с ГЕРБ."

Междувременно председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов заяви, че ако получат покана за преговори от ПП-ДБ, няма да участват. Той заговори за експертен кабинет на парламента, но без участието на "Продължаваме промяната". Йорданов заяви, че лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев трябвало да бъдат арестувани.

"Ние на разговори с хора, които са държавни изменници, няма да стъпим. Ако Кирил Петков и Асен Василев бъдат разкарани от ПП и си понесат последствията, с някаква друга "Промяна" може и да говорим, с тази - не", добави той.