OffNews.bg

ПП-ДБ и ''Спаси София'' обмислят оспорване на вота в Банкя

ПП-ДБ и "Спаси София" може да оспорват резултатите от вота в родния град на Бойко Борисов - Банкя. Към момента тази идея все още се обсъжда.

Това съобщи в ефира на БНТ водачът на листата за общински съветници на обединението Борис Бонев. Той разясни, че причината е малката разлика в гласовете между техния кандидат и този на "Възраждане" на първия тур.

Според резултатите Георги Атанасов, издигнат от ПП-ДБ-СС, на първия тур получава 735 гласа, които не са достатъчни, за да участва в балотажа. Вторият в надпреварата е издигнатият от "Възраждане" - Антон Бранков. Той получава само два гласа повече - общо 737.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини некоалиционните си партньри от ПП-ДБ, че участват в нова сглобка с "Възраждане", която целяла "да му вземе Банкя".

На балотажа вчера кандидатът на ГЕРБ-СДС победи с 53,56%. Бранков получи само 35,41%.

Борис Бонев коментира още, че не се притеснява от заявеното от Ваня Григорова оспорване на резултата от кметските избори.

Той каза още, че не очаква да получи подкрепа от колегите си от ГЕРБ, за да бъде избран за председател на общинския съвет. Днес от местната коалиция, която спечели изборите в София, обявиха, че той ще е техният кандидат за поста. "Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София" имат 23 съветници, а за да бъде избран председател, са нужни 31. Бонев посочи, че освен ГЕРБ, в общинския съвет има още 5 групи, чиито съветници е възможно да го подкрепят.