OffNews.bg

Петков и Василев имаха контакт с правителството на ГЕРБ още от 2010 г., твърди Румяна Бъчварова

В кабинета ми като вицепремиер по коалиционната политика бяха голяма част от хората, които сега са в правителството и са от ПП. Тя бяха много млади, много умни, заяви пред Нова телевизия Румяна Бъчварова.

Божидар Божанов, Калина Константинова. С Кирил Петков и с Асен Василев, които имаха контакт с правителството още от 2010 г., също съм работила. Те бяха много възторжени в нещата, които искаха да постигнат, но не бяха от ГЕРБ. Мястото им беше наистина в този кабинет - на вицепремиера по коалиционната политика, каза Бъчварова.

Тя беше заместник министър-председател (2014 – 2017) и министър на вътрешните работи (2015 – 2017) във второто правителство на Бойко Борисов.

На практика сега нямаме ротационно управление, имаме редовно правителство, за което участниците са се уговорили да направят някакви смени след определен период от време, коментира Румяна Бъчварова.

За да има ротация, трябва сегашното правителство да подаде оставка, да бъде гласувана от парламента, да има консултации с президента, президентът да връчи мандат на първата политическа сила и да се направи ново правителство, припомни тя.